#TotsSomBarcelona

Publicado en Sin categoría | Deja un comentario

La UBE participem a la tertulia d’ICV sobre comerç local i el nou Gran Centre Comercial d’#Esplugues @UBEsplugues @ICVesplugues

El President Iban Salvador fou convidat i protagonitzà la Teurtulia a la Fresca que setmanalment ICV organitza als jardins del Robert Brillas.

En un ambient distés, el President feu un repàs de la feina feta per la UBE davant de la Generalitat, i l’Ajuntament en benefici i defensa del comerç local davant l’arribada del Centre Comercial. Contestà totes les preguntes que els assistents li feren. També repassà les accions realitzades desde la UBE en defensa del col.lectiu de restauradors, i fruiters afectats per noves ordenances molt més restrictives en l’àmbit urbanístic.

“En quant a la implantació del Centre Comercial la UBE no aprovem la gestió del govern local en quan a transparència, i voluntat d’arribar a acords.”

El President anuncià noves accions per donar visibilitat el malestar dels comerciants.

Publicado en Centres comercials, Política | Deja un comentario

Els socis de la UBE podran obtenir fins un 25% de descompte per formalitzar la seva llicència amb l’SGAE. @UBEsplugues @PimecComerc #Esplugues

Tots els socis de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues poden beneficiar-se del conveni signat entre Pimec Comerç i l’SGAE. La UBE som socis de Pimec Conerç i, per tant, ens podem beneficiar d’aquest acord.


Publicado en Col.laboracions, Llegislació | Deja un comentario

El Parlament aprova una nova Llei del Comerç favorable a la Reforma Horària

El Parlament aprova uns nous horaris comercials favorables a la Reforma Horària 

El Parlament ha aprovat aquesta setmana uns nous horaris comercials favorables a la Reforma Horària. Entre d’altres mesures, la llei estableix que durant 8 mesos l’any, d’octubre a maig, els comerços tancaran una hora abans. Amb la nova Llei de comerç, serveis i fires l’horari comercial passa de les 22h a les 21h a l’hivern, el que suposa un primer pas cap a la conciliació horària.
La nova llei diferencia entre hivern i estiu, ja que no es podrà obrir entre les 21:00 i les 6:00 hores d’octubre a maig, i entre les 22:00 i les 7:00 de juny a setembre. Pel que fa als horaris comercials, dona llibertat d’horaris però amplia el nombre màxim d’hores que pot obrir un establiment comercial de 72 a 75 hores setmanals.

El Comerç al Pacte per a la Reforma Horària

El passat 17 de juliol es va signar el Pacte per a la Reforma Horària, que incorpora el següent compromís en l’àmbit del comerç: 

El teixit comercial i les diverses organitzacions que representen el consum projecten impulsar la reforma horària partint de la promoció d’una nova franja majoritària de consum que permeti un canvi de tendència en els hàbits de consum. Aquesta proposta s’emmarca en la idea d’equilibri entre la llibertat i l’autosuficiència de la ciutadania en les seves relacions de consum i el respecte de les persones treballadores en el món del comerç. Per la naturalesa del comerç, aquest s’adaptarà a les mesures d’acceleració quan el sector i la resta d’àmbits li ho permetin i en garanteixin la viabilitat i estabilitat.

Pel que fa les propostes del Pacte per a la Reforma Horària i l’Objectiu 2025, s’aposta per un canvi de tendència en la franja horària del consum majoritari fins a les 19.30 hores, tan aviat com s’hagin assolit canvis en l’estructura

de la jornada laboral de la majoria de la societat que propiciïn impulsar un canvi en els seus hàbits de compra.

A més, s’aposta pel foment d’un horari de compra responsable a partir de la modificació dels hàbits de consum de la ciutadania i de l’oferta per part dels comerços, adaptant-se a les noves necessitats i formes de compra.

Publicado en Llegislació | Deja un comentario

EL 21 DE JULIOL, DARRER DIA PERQUÈ LES EMPRESES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA OPTIN A BENEFICIAR-SE DE COMERÇ 21

La Diputació de Barcelona i PIMEComerç seleccionaran 50 comerços per ajudar-los a impulsar la seva competitivitat.

Barcelona, 18 de juliol de 2017.- El passat juny, el diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, i el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, van signar el conveni de col·laboració que marcava l’inici del pla pilot del programa Comerç 21. L’objectiu d’aquest programa és millorar l’oferta comercial dels municipis de la demarcació de Barcelona a través del suport i impuls a un màxim de 50 micropimes comercials, de serveis o de restauració que estiguin situades a la trama urbana de municipis de la província de Barcelona i tinguin “capacitat i voluntat de millora i creixement del negoci”.

Aquest divendres 21 és el darrer dia en què les empreses poden presentar el formulari d’inscripció que, en cas que siguin seleccionades, els permetrà participar en el pla pilot de Comerç 21. Comerç 21 definirà i posarà en marxa les estratègies –adaptades a les necessitats detectades en cada candidat– que puguin impulsar els negocis participants: realitzant una diagnosi, un pla de millora individualitzat i donant suport a la implementació de les mesures concretes. Durant les diferents fases del programa hi haurà sessions de networking i col·lectives, així com d’assessorament i acompanyament individualitzat per part d’experts en les matèries que s’hagin de reforçar en cada cas (economicofinancera; redefinició del model de negoci; visual merchandising; comunicació i màrqueting; aparadorisme; gestió d’estocs, etc.).

Els comerços que vulguin optar a participar en el pla pilot poden demanar-ne més informació a la Diputació de Barcelona, a PIMEComerç i també als Centres Locals de Serveis a les Empreses dels seus municipis, al personal de comerç del seu Ajuntament o a l’associació de comerciants de la qual formin part. Així mateix, poden dirigir-se al web del programa, http://www.comerc21.cat, o a l’e-mail info@comerc21.cat

Publicado en Ajuts i Subvencions | Deja un comentario

LLUITEM PER LES “NOSTRES” TERRASSES. @PimecComerc @UBEsplugues #Esplugues

Barcelona ha estat històricament una ciutat capdavantera en moltes coses: tolerància, disseny, arquitectura, comerç, cultura, gastronomia, medicina, investigació, etc.

Barcelona va tenir, respecte a la resta de ciutats d’Espanya, una època d’esplendor molt diferenciat, els anys vint, fins que es va produir l’aixecament militar contra la República.

Durant aquesta època Barcelona va ser una capital europea, oberta i lliure, que no tenia res a veure amb altres ciutats espanyoles com Madrid, Sevilla o Bilbao, molt més provincianes tant en els seus costums com en la seva projecció europea.

Berlin i Paris, juntament amb Barcelona, formaven el triumvirat de ciutats europees avançades en costums i, sobretot, pel que fa a veure la vida des d’una perspectiva social més oberta i tolerant .

Una de les senyes d’identitat territorial que les agermanava eren les magnifiques terrasses, llocs de trobada i de relació on es vivia d’una manera intensa la necessitat de parlar i crear. A Barcelona hi havia les inacabables terrasses del Paral•lel, la del Oro del Rhin, la del Casino Militar, i tantes i tantes que van fer de la nostra ciutat un model únic i reconegut .

Ara sembla que totes aquestes senyes d’identitat històriques perillin; ara sembla que un discurs restrictiu, gris i erroni sobre l’espai públic per part del govern municipal pugui trencar una imatge lluminosa d’una ciutat acollidora.

Això sí, mentrestant es tolera que la via pública l’ocupin altres que no contribueixen ni econòmicament ni socialment a millorar la imatge de Barcelona.

Publicado en Reivindicacions | Deja un comentario

El President Iban Salvador trasllada al nou President Provincial del PP Daniel Serrano la preocupació del comerç i la restauració per les recents traves llegislatives aparegudes.

Iban Salvador exposa davant del nou President Provincial de Barcelona pel Partit Popular les deficultats que afronta el comerç quan les noves ordenances poden dificultar la rendabilitat dels comerços.

Ambós Pesidents comparteixen a funció social que en l’actualitat aporta el comerç de proximitat. Sobre la taula queda voler obrir linies de treball per tal que la sensibilitat del comerç arribi a l’alt àmbit llegislatiu. La seguretat ciutadana ha estat present en la conversa, tal com ja vam taslladar a Xavier Garcia Albiol.

Publicado en Actes institucionals, Llegislació, Seguretat | Deja un comentario

Consells de seguretat campanya d’estiu pel #comerç d’#Esplugues. @UBEsplugues @MossosCat

Publicado en Seguretat | Deja un comentario

LA DIPUTACIÓ I @PimecComerc COL·LABORARAN PER MILLORAR LA COMPETITIVITAT DE 50 COMERÇOS DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA. @UBEsplugues #Comerç 


Les dues parts han signat un conveni per desenvolupar el pla pilot del programa Comerç 21 que s’allargarà fins al juny de 2019. 

Barcelona, 16 de juny de 2017.- El diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, i el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, han signat avui el conveni de col·laboració que permetrà desenvolupar el programa pilot Comerç 21. L’objectiu d’aquest programa és millorar l’oferta comercial dels municipis de la demarcació de Barcelona a través del suport i impuls a un màxim de 50 micropimes comercials o de serveis que estiguin situades en la trama urbana de municipis de la província de Barcelona i tinguin “capacitat i voluntat de millora i creixement del negoci”.Com explica el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, “tant nosaltres com la Diputació som conscients de la necessitat que el comerç de proximitat de Catalunya guanyi en competitivitat; en un entorn tan canviant i disputat com l’actual hem de donar eines a les petites empreses perquè el teixit comercial del país no es quedi enrere”. Per la seva banda, el diputat delegat de Comerç de la Diputació, Isaac Albert, ha assegurat que “volem acompanyar el comerç del territori amb un potencial important de creixement a fer un salt qualitatiu que li permeti fer front al futur amb més garanties d’èxit”.

Comerç 21 definirà i posarà en marxa les estratègies que puguin impulsar els negocis participants, realitzant una diagnosi, un pla de millora individualitzat per a cadascuna de les empreses (en funció de les necessitats detectades) i donant suport a la implementació de les mesures concretes. Durant les diferents fases del programa hi haurà sessions de networking i col·lectives, així com d’assessorament i acompanyament individualitzat per part d’experts en les matèries que s’hagin de reforçar en cada cas (economicofinancera; redefinició del model de negoci; visual merchandising; comunicació i màrqueting; aparadorisme; gestió d’estocs, etc.).

A partir d’ara, començarà el procés de selecció de les empreses de comerç o serveis que es beneficiaran del pla pilot. Les candidates hauran d’omplir un formulari d’inscripció que servirà per seleccionar els participants a partir de l’anàlisi de qüestions com l’estratègia actual de l’empresa, del seu sector d’activitat, l’evolució de la facturació i la contractació de personal i el nivell de solvència econòmica, entre d’altres.

Els comerços que vulguin optar a participar en el pla pilot poden demanar més informació a la Diputació de Barcelona, a PIMEComerç i també als Centres Locals de Serveis a les Empreses dels seus municipis, al personal de comerç del seu Ajuntament, a l’associació de comerciants de la qual formin part o al web del programa: http://www.comerc21.cat/

***

PIMEComerç és la patronal del sector del Comerç de la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya i, amb els seus socis col·lectius, s’apropa als 45.000 comerços associats.

 

Publicado en Ajuts i Subvencions | Deja un comentario

Els restauradors d’#Esplugues lamenten que l’Ajuntament els exclogui de #Firesplugues . @UBEsplugues @PimecComerc @Ajesplugues


Els restauradors d’Esplugues
de Llobregat s’han manifestat aquesta setmana davant la porta de l’Ajuntament del municipi per protestar pel fet que el consisto- ri hagi exclós la restauració de la ra comercial més important de la localitat: Firesplugues, que se celebra aquest cap de setmana.
Iban Salvador, president de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues (UBE) i membre de la Comissió Permanent de PIMEComerç, ha lamentat aquesta decisió (“que també perjudica la resta d’expositors i els ciuta- dans”) i d’altres, com l’Ordenança Municipal de Terrasses, que retalla en una hora l’activitat (de les 24 a les 23 hores) de les terrasses del municipi.

Publicado en Reivindicacions | Deja un comentario