Formació pel comerç: Curs Executive d’Internacionalització en el retail”. #esplugues @UBEsplugues @Gencat


Benvolguts/des,

El consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), en col·laboració amb l’ESCI-UPF, organitza el proper mes de novembre el “Curs Executive d’Internacionalització en el retail”.

El curs va adreçat a les empreses de retail catalanes que volen iniciar-se en la internacionalització. En aquest sentit, el curs vol apropar a les empreses noves eines que li permetin avaluar la seva situació per tal d’iniciar el procés d’expansió internacional.

El programa té una durada de 12 hores i s’estructura en tres blocs en funció del contingut i del procés d’internacionalització:

1. Estratègia internacional (4h)

Anàlisi intern: recursos i capacitat de l’empresa.

Anàlisi extern: oportunitats dels mercats internacionals.

País- producte

Canals d’expansió

Pla d’acció

Innovació en la gestió internacional

2. Operativa internacional (4h)

Definició i gestió de la cadena logística internacional 

Lead vs stock

Transport i Incoterms

Tràmits i documentació 

3. Estratègia digital (4h)

Estratègies de màrqueting online

L’impacte i creació del canal online

L’alternativa dels e-market places

El curs tindrà lloc els dies 7, 15 i 21 de novembre, de 9h a 14h, a la seu de l’ESCI-UPF (Pg. Pujades, 1), a Barcelona. 

Les inscripcions al curs es materialitzaran per ordre d’arribada, i es realitzarà una valoració tècnica del perfil de l’alumne/empresa.

Us informem també, que durant el curs, cal tenir a mà l’informe de l’Autodiagnosi TIC, que podeu descarregar en el següent enllaç.

Inscripcions aquí 

Publicado en Formació | Deja un comentario

Calendari de festius amb efecte a #Esplugues

Font: Ajuntament

Publicado en Sin categoría | Deja un comentario

Desconvocada la vaga general per part de CGT


PIMEC informa als seus associats que la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT) acaba de comunicar que ha desisitit de la vaga general convocada pels propers dies 4, 5, 6, 7, 8 i 9 d’octubre. 
El motiu del desestiment és que “vist el seguiment general a l’àmbit de Catalunya, que malgrat ser més que correcte d’acord amb la capacitat de convocatòria d’aquest sindicat, no assoleix les expectatives que es tenien respecte la mateixa”, segons ha informat la CGT en el seu comunicat. 
Això no obstant, PIMEC recorda que a hores d’ara encara es mantenen actives les convocatòries de vaga general per part de COS, CSC Intersindical i IAC. 

Publicado en Sin categoría | Deja un comentario

Comunicat de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues qui volem fer una condemna als fets que han succeït en les últims dies.


La Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues emet aquest comunicat de manera informativa a tots els seus associats i ciutadania de la nostra ciutat.  

Arran dels fets d’ahir 1 d’octubre i del passat 20 de setembre a Catalunya, volem manifestar que:

– La Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues com a entitat del sector del comerç d’Esplugues, som sensibles a la realitat empresarial, econòmica, política i social del país.

– La realitat és que la nostra entitat aglutina un gran nombre d’empresaris, autònoms i treballadors … que són, per damunt de tot, persones i ciutadans. Cadascú amb el seu propi criteri i pensament.

– La Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues considera que la democràcia i la llibertat d’expressió són valors nuclears a la nostra societat. En aquest sentit donem suport a les institucions que exerceixen l’autogovern de Catalunya i volen garantir els drets, les llibertats, la democràcia i el dret a decidir.

– Condemnem enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’estat per impedir el referèndum de l’1 d’octubre i donem tot el nostre suport a les més de 800 víctimes.

– La Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues vol donar suport a les mobilitzacions que en aquest sentit es produeixin a Catalunya arreu del món.

– Com a “botiguers” estem molt avesats a ser constantment “interpel·lats” als nostres establiments per part dels clients, dels nostres proveïdors, de l’espai comercial que formem part, … Aquest és el nostre dia a dia, i ens entusiasma! DEMANEM DIALEG POLÍTIC per trobar una sortida a aquesta situació.

Per tot això, fem un a crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància. La unitat és la millor defensa de la democràcia.

Com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats viscuda duran el dia d’ahir i seguint la crida que han fet TOTS els sindicats majoritaris i la majoria de Patronals en que participem a, 

•​Convocar a tota la societat, patronals, empresaris/es, sindicats, treballadors/es, autònoms, entitats, institucions i tots i totes les ciutadanes de Catalunya a una ATURADA DE PAIS el dimarts dia 3 d’octubre.

Fem una crida al conjunt de forces polítiques i socials de l’estat Espanyol i d ‘Europa per a que facin tot allò que sigui necessari per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.

Volem recordar que no és cap obligació i que cada botiga té la llibertat de fer el que cregui convenientment, però creiem des de la junta de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues era necessari pronunciar-nos.

A Esplugues, a 2 d’Octubre del 2017
Iban Salvador Martínez

President de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues

Publicado en Sin categoría | Deja un comentario

Reforma de la llei aconseguida amb la defensa d’Autònoms @Pimec. @UBEsplugues #esplugues


Publicado en Llegislació | Deja un comentario

#TotsSomBarcelona

Publicado en Sin categoría | Deja un comentario

La UBE participem a la tertulia d’ICV sobre comerç local i el nou Gran Centre Comercial d’#Esplugues @UBEsplugues @ICVesplugues

El President Iban Salvador fou convidat i protagonitzà la Teurtulia a la Fresca que setmanalment ICV organitza als jardins del Robert Brillas.

En un ambient distés, el President feu un repàs de la feina feta per la UBE davant de la Generalitat, i l’Ajuntament en benefici i defensa del comerç local davant l’arribada del Centre Comercial. Contestà totes les preguntes que els assistents li feren. També repassà les accions realitzades desde la UBE en defensa del col.lectiu de restauradors, i fruiters afectats per noves ordenances molt més restrictives en l’àmbit urbanístic.

“En quant a la implantació del Centre Comercial la UBE no aprovem la gestió del govern local en quan a transparència, i voluntat d’arribar a acords.”

El President anuncià noves accions per donar visibilitat el malestar dels comerciants.

Publicado en Centres comercials, Política | Deja un comentario

Els socis de la UBE podran obtenir fins un 25% de descompte per formalitzar la seva llicència amb l’SGAE. @UBEsplugues @PimecComerc #Esplugues

Tots els socis de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues poden beneficiar-se del conveni signat entre Pimec Comerç i l’SGAE. La UBE som socis de Pimec Conerç i, per tant, ens podem beneficiar d’aquest acord.


Publicado en Col.laboracions, Llegislació | Deja un comentario

El Parlament aprova una nova Llei del Comerç favorable a la Reforma Horària

El Parlament aprova uns nous horaris comercials favorables a la Reforma Horària 

El Parlament ha aprovat aquesta setmana uns nous horaris comercials favorables a la Reforma Horària. Entre d’altres mesures, la llei estableix que durant 8 mesos l’any, d’octubre a maig, els comerços tancaran una hora abans. Amb la nova Llei de comerç, serveis i fires l’horari comercial passa de les 22h a les 21h a l’hivern, el que suposa un primer pas cap a la conciliació horària.
La nova llei diferencia entre hivern i estiu, ja que no es podrà obrir entre les 21:00 i les 6:00 hores d’octubre a maig, i entre les 22:00 i les 7:00 de juny a setembre. Pel que fa als horaris comercials, dona llibertat d’horaris però amplia el nombre màxim d’hores que pot obrir un establiment comercial de 72 a 75 hores setmanals.

El Comerç al Pacte per a la Reforma Horària

El passat 17 de juliol es va signar el Pacte per a la Reforma Horària, que incorpora el següent compromís en l’àmbit del comerç: 

El teixit comercial i les diverses organitzacions que representen el consum projecten impulsar la reforma horària partint de la promoció d’una nova franja majoritària de consum que permeti un canvi de tendència en els hàbits de consum. Aquesta proposta s’emmarca en la idea d’equilibri entre la llibertat i l’autosuficiència de la ciutadania en les seves relacions de consum i el respecte de les persones treballadores en el món del comerç. Per la naturalesa del comerç, aquest s’adaptarà a les mesures d’acceleració quan el sector i la resta d’àmbits li ho permetin i en garanteixin la viabilitat i estabilitat.

Pel que fa les propostes del Pacte per a la Reforma Horària i l’Objectiu 2025, s’aposta per un canvi de tendència en la franja horària del consum majoritari fins a les 19.30 hores, tan aviat com s’hagin assolit canvis en l’estructura

de la jornada laboral de la majoria de la societat que propiciïn impulsar un canvi en els seus hàbits de compra.

A més, s’aposta pel foment d’un horari de compra responsable a partir de la modificació dels hàbits de consum de la ciutadania i de l’oferta per part dels comerços, adaptant-se a les noves necessitats i formes de compra.

Publicado en Llegislació | Deja un comentario

EL 21 DE JULIOL, DARRER DIA PERQUÈ LES EMPRESES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA OPTIN A BENEFICIAR-SE DE COMERÇ 21

La Diputació de Barcelona i PIMEComerç seleccionaran 50 comerços per ajudar-los a impulsar la seva competitivitat.

Barcelona, 18 de juliol de 2017.- El passat juny, el diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, i el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, van signar el conveni de col·laboració que marcava l’inici del pla pilot del programa Comerç 21. L’objectiu d’aquest programa és millorar l’oferta comercial dels municipis de la demarcació de Barcelona a través del suport i impuls a un màxim de 50 micropimes comercials, de serveis o de restauració que estiguin situades a la trama urbana de municipis de la província de Barcelona i tinguin “capacitat i voluntat de millora i creixement del negoci”.

Aquest divendres 21 és el darrer dia en què les empreses poden presentar el formulari d’inscripció que, en cas que siguin seleccionades, els permetrà participar en el pla pilot de Comerç 21. Comerç 21 definirà i posarà en marxa les estratègies –adaptades a les necessitats detectades en cada candidat– que puguin impulsar els negocis participants: realitzant una diagnosi, un pla de millora individualitzat i donant suport a la implementació de les mesures concretes. Durant les diferents fases del programa hi haurà sessions de networking i col·lectives, així com d’assessorament i acompanyament individualitzat per part d’experts en les matèries que s’hagin de reforçar en cada cas (economicofinancera; redefinició del model de negoci; visual merchandising; comunicació i màrqueting; aparadorisme; gestió d’estocs, etc.).

Els comerços que vulguin optar a participar en el pla pilot poden demanar-ne més informació a la Diputació de Barcelona, a PIMEComerç i també als Centres Locals de Serveis a les Empreses dels seus municipis, al personal de comerç del seu Ajuntament o a l’associació de comerciants de la qual formin part. Així mateix, poden dirigir-se al web del programa, http://www.comerc21.cat, o a l’e-mail info@comerc21.cat

Publicado en Ajuts i Subvencions | Deja un comentario